Specialisatie

Specialisatie

De specialisatie’s van Hetty Houtman zijn bekkenfysiotherapie, ontspanningstherapie en medical taping. 

Wat is bekkenfysiotherapie?
Deze vorm van fysiotherapie richt zich geheel op het gebied van de lage rug, bekken, lage buik en bekkenbodem. Het zijn de orgaandragende spieren en spelen een belangrijke rol bij stabiliteit en het dagelijks bewegen. Wanneer er een disbalans is in de bekken kan dat lijden tot rug- en bekkenpijn, incontinentie en verzakkingen van de organen. Ook op seksueel gebied kunnen er klachten ontstaan wanneer je bekken niet goed functioneren.

Door middel van fysiotherapie kunt u uw bekken trainen en leren op de juiste manier te bewegen om de bekkenbodem te versterken en zo klachten te voorkomen of te verminderen.

Wat is Ontspanningstherapie?
Wanneer je vaak last hebt van stress, hoofdpijn of een slechte nachtrust is dit vaak de oorzaak van te veel spanning in je lichaam. Ontspanningstherapie kan helpen om je lichaam weer tot rust te krijgen en de klachten te doen verminderen. Vaak zit er op bepaalde plekken in je lichaam te veel spanning door bijvoorbeeld een slechte houding, verkeerd bewegen of stress. Door op een gerichte manier deze spanning uit je spieren te halen kun je de negatieve spanningen uit je lichaam wegnemen. Je kunt leren te ontspannen en nieuwe spanningen voorkomen door een betere houding en de juiste beweging. Klachten zullen veelal verminderen en zelfs geheel verdwijnen.

Wat is Medical Taping?
Een relatief nieuwe techniek die is overgewaaid vanuit Japan en die op zeer diverse manieren effectief kan zijn. Het tape is zeer elastisch hierdoor kunnen spieren vrij meebewegen, maar worden toch ondersteund. Het kan onder andere worden gebruikt voor spierfunctieverbetering, stabiliteitsverbetering of gewrichtsondersteuning. Ook kan medical taping effectief zijn om circulatie in de lymfe te optimaliseren of zelf je om ademhaling te ondersteunen.

Uw fysiotherapeut in Westzaan